African time, om jeg vil eller ei

Heisann!

Dagens tema er ''African time''. Uansett hvor du befinner deg i Afrika, tror jeg neppe du kommer deg utenom begrepet ‘’African time’’. Jeg har i alle fall ikke kommet meg utenom. For dere som ikke er kjent med begrepet, er det så enkelt som at Afrika ikke alltid går i 6.gir. Eller som vi sier på godt norsk: TTT(ting tar tid).

I dag klokken 09:30 var det meningen at jeg skulle være på vei til banken, og 30 min senere skulle jeg være på plass på skolen. Klokken 10:30 satt jeg i en matatu på vei til byen sammen med en av de unge gutta som jobber i Rain Edge Kenya(han på bildet over, Peter). Tanken da, var at vi skulle være tilbake på jobb på skolen klokken 11.30. Det skjedde altså ikke. Kom meg faktisk ikke hjem før skolen var ferdig. Men jeg hadde en relativt fet dag i Nakuru by til gjengjeld. En ting er å kjøre igjennom byen i en van med nordmenn, som en turist. En annen ting, eller la meg si en helt annen ting, er å være en av de som går på fortauet i byen blant menneskene. En av de med formål og mening. Fyttirakkern, for ett kaos i ett hav av mennesker. Men vel å merke er jeg ett skritt nærmere å forstå denne kulturen og disse menneskene. Ikke i mål, men i det minste på vei. Ellers kan jeg melde at dette ikke er første gangen African time har truffet dagliglivet mitt her nede. For stort sett alle dagene mine er basert på venting, fra morgen til kveld. Men det er en del av pakka, og man blir vant med det. Jeg er i Afrika, ikke Norge. 

Nå er klokken blitt 22:30 her i Kenya, og det er på tide og legge seg. I morgen skal jeg tilbringe dagen(hvis det ikke regner) på ett hotell, ved bassengkanten.Mhhhhhh. Har blitt kjent med ei ung dame fra Norge som bor ca. 5 min unna, så jeg bruker fridagene(onsdager) mine sammen med henne. Deilig å snakke litt Norsk, og ikke være den eneste hvite for en gang skyld.

Så, vi snakkes! 

Powered by Cornerstone