Et tapt skoleår

Siden mars har elevene i Kenya vært uten undervisning. I slutten av juni erklærte presidenten at 2020 var et tapt skoleår, og slukket dermed håpet elevene hadde om gjenåpning i år.

For barna på Sure 24, er skolen det som gir struktur i hverdagen. Alt blir derfor annerledes når skolene må holde stengt. Også brevene fra fadderbarna har midlertidig stoppet opp. Millie er direktør og administrasjonsleder for skolene til Rain Edge, og hun forteller litt om hvordan situasjonen deres er nå:

Et tapt skoleår

"Vi er så beæret over deres trofasthet overfor oss i denne tiden. Deres faste og varige støtte har vært til enorm hjelp, spesielt nå som kostnadene til bolig, mat, hygiene og sanitet har skutt i været her. Det varmer hjertet å vite at dere i tillegg til det finansielle, også er opptatt av å vite hvordan vi har det.

Det har vært en vanskelig tid for alle i hele verden. For oss som har en så stor familie, har utfordringen vært å finne en fungerende løsning for å følge myndighetenes krav til sosial distanse og sanitære forhold. Vi har derfor redusert antall beboere ved å la en del barn med trygge slektninger få være hos sine familier og funnet fosterforeldre til andre. Bare noen få er blitt værende igjen på området.

For øyeblikket har vi 86 barn fra 5 år og opp til de eldste boende i tertiære institusjonen. Men antallet her har gradvis økt, fordi så snart situasjonen der barna er plassert har endret seg, har vi hentet dem tilbake hit. Siden de fleste av barna er fra slummen i Nakuru og søppelfyllinga, har våre sosialarbeidere fulgt nøye med på hvordan de har det. Vi har ringt regelmessig, gjort hjemmebesøk og levert forsyninger til familiene når det har vært mulig.

Et tapt skoleår

Den sosiale distanseringen fremskyndet også byggingen av nye soveværelser, slik at når livet gradvis går tilbake til normalen, vil det ikke bli overbefolket her.

For skolene var planen i utgangspunktet at de skulle gjenåpnes i september, men åpningen ble utsatt til januar 2021. Dette skyldes en økning i nye smittetilfeller i landet, og at barn ses på som en sårbar gruppe. Nedstengingen er også forlenget for at skolene skal få tid til å oppgradere sanitetsforholdene, ventilasjon, vannforsyning, innføre såpe og masker i tillegg til å fordele klassene i mindre grupper.

Et tapt skoleår

I løpet av disse skolefrie dagene, har de eldre barna hjulpet oss med å dyrke en grønnsakshage. Denne har vært et viktig bidrag til kosten for barna her. Vi har også kunnet selge noe til naboene: Kål, grønnkål, spinat, tomater, flaskegresskar, meloner, mais og bønner. Samtidig har noen av de eldre jentene, med litt telefonveiledning fra lærerne sine, hjulpet de yngre barna med undervisningen.

Forrige søndag fikk kirkene her lov til å åpne igjen, men med en rekke strenge restriksjoner. De fleste av barna våre får ikke delta fordi det er innført en aldersgrense. I stedet har de en kort andaktsstund med bønn hver morgen – hvor de også holder avstand, bruker masker og vasker hendene først. [...]

La oss be for hverandre og situasjonen vi alle står oppe i.

Mange velsignelser fra Millie"
 

Powered by Cornerstone