Nå skal det tapte tas igjen

Bestyreren for Rain Edge i Kenya forteller om noen av utfordringene i kjølvannet av pandemien og hvordan også de opplever konsekvensene av krigen i Ukraina.
Nå skal det tapte tas igjen

Kjære venner, partnere og sponsorer

Jeg vil benytte anledningen til å takke dere for den trofaste støtten dere har gitt oss her ved Rain Edge/Sure 24 i Nakuru Kenya.

Det har vært utfordrende tider, og vi har opplevd tap i alle deler av verden. Men vi er takknemlige for å være i live og ved god helse, samtidig som vi fortsatt har styrken til å målrettet arbeide mot det høyere kallet vi har fått. Uten deres støtte, som har vært helt enestående, ville ikke dette ha vært mulig.

Dere har vært vår livline gjennom utfordringene i denne tiden. Vi kom til et punkt der vi var i ferd med å måtte stenge ned det meste av vårt sosiale arbeid på grunn av de mange tiltakene fra myndighetene. Alle våre ressurser gikk med til å adressere behovene og kompensere der sponsormidlene ikke strakk til. Vi opplevde at vi nærmet oss en blindvei. Men dere stilte opp for oss igjen og igjen.

Vi er nå i gang med å gjenoppta småprosjektene for å skape arbeidsplasser, men opplever flere utfordringer i form av eskalerende priser på råmaterialer og drivstoff. Konflikten mellom Russland og Ukraina har virkelig hatt store konsekvenser for oss her ute. Prisen på gjødsel er mer enn doblet fra 2,500 til 6,000 shilling – noe som har rystet landbrukssektoren. Den viktige turistnæringen har fortsatt ikke hentet seg inn, og de høye prisene på drivstoff gjør at prisen på transport og mat øker voldsomt. For de fleste familier er det nå et mirakel om de får til to måltider om dagen.

Hvorfor nevner jeg alt dette? For at du skal vite at når du fortsetter å støtte oss gjennom dette, betyr det så mye for oss her ute, og vi ser virkelig på dette som svaret på våre bønner. Vi kan ikke takke dere nok for deres trofaste støtte.

Som alle andre veldedige organisasjoner, har vi mistet en stor andel av inntektene, noe vi forstår er et vanlig fenomen over alt nå. For øyeblikket jobber vi hardt her til lands for å hente inn undervisningstiden skoleelevene tapte i løpet av pandemien. I år har vi fire semestre, som betyr at mye penger må pumpes inn i utdanning. Samtidig har myndighetene introdusert et nytt pensum, som gjør de gamle bøkene verdiløse. Å få byttet disse ut med nye, er en stor utfordring for oss.

Ved Guds nåde er vi takknemlige for å se at våre egne gutter og jenter som nå blir uteksaminert fra høyskoler og universiteter, ønsker å gi noe tilbake til fellesskapet og kommer tilbake for å hjelpe oss. Dette løfter arbeidet vårt til et nytt nivå.

Kjære dere, dere fortsetter å bety noe helt spesielt for oss. Fortsett å be for oss og å støtte oss.

Hilsen Sammy og teamet

Powered by Cornerstone