Tante Grace, en hverdagshelt uten like

Hei! 

Historien jeg skal fortelle dere i dag handler om ei dame med navn ‘’Grace’’ som også går under kallenavnet ‘’Auntie Grace’’. Ho holdte på å gi opp livet. Men i dag er hun viktig for så mange, og det skal dere straks få lese om. Denne dama har ansvaret for ‘’Nursery’’, som er avdelingen for de yngste barna på barnehjemmet og de som ikke er klare for å bo på internatene enda(5-12 år).

Grace var gift med en mann. Ingen vanlig mann, men en voldelig en. I frykt for at mannen skulle misbruke barna også, sendte hun ungene sine(5 stk) ett sted hvor de kunne være trygge. Ett sted kalt Sure 24 Homes, nærmere her jeg befinner meg akkurat nå. Da hun kom på besøk for å se hvordan barna hennes hadde det, møtte hun Sammy, hjernen bak barnehjemmet. Han tilbød henne en jobb, og hun kunne ikke tenke seg noe bedre enn å være langt borte fra mannen sin, og samtidig ha en jobb. Endelig fant hun en utvei. Nå har hun jobbet på barnehjemmet i 3 år, og lever ett liv hun aldri så for seg at hun kunne hatt. Denne dama er virkelig sterk. Ikke nok med at hun har 5 barn, men ho har jammen ansvaret for 16 andre barn også. Hver dag våkner hun opp klokken 05:50 for å vekke barna. 06:00 er de klare i skoleuniform og straks på vei til frokost. Etter frokost pakker de sekken, og hun sjekker at de har med seg alle bøkene de trenger. 07:30 følger hun dem til skolen, og passer på at alle kommer seg til klassen sin. Mens barna er på skolen vasker hun alt det møkkete tøyet, rydder og vasker i huset. Klokken 15:00 begynner ungene å komme hjem fra skolen, og da er det rett i dusjen før de hopper i de rene klærne sine. Har de ikke lekser, ser ungene på film eller leker. Men som oftest har de lekser, eller så lager de egne lekser og studere på egenhånd. Kl. 19:00 er det tid for middag etterfulgt av bønn før det er leggetid.

 Se for dere det. Hver dag er en sånn dag. Det er ikke småtteri det altså. ‘’Auntie Grace’’ settes pris på av alle. Folk forteller meg heletiden at HUN, den dama, hun fortjener virkelig alt det gode livet har å by på. Derfor valgte jeg å sette henne i lyset her på bloggen. Det er sånne hverdagshelter som henne som virkelig fortjener å settes fram i lyset, og som fortjener å vite at de blir satt pris på, og at de gjør en merkverdig jobb som er avgjørende for mange. Dette er virkeligheten for mange mennesker i verden, og jeg er så glad for at jeg kan se det meg egne øyne. At jeg kan se glede, lykke og mennesker som lykkes i livet. Og ikke bare det forferdelige som skjer i verden. For det finnes lykke her, det kan jeg skrive under på.

I morgen er siste offisielle jobbdagen min her nede, ettersom det kommer til å drøsse på med nordmenn de neste ukene. Så nå er det på tide at jeg legger meg.

Vi snakkes!

Powered by Cornerstone