Hva vi gjør i Norge

Her hjemme er vi mange frivillige som bidrar, blant annet gjennom arrangementer, dugnadsarbeid og økonomisk støtte. Vi har sett at støtten fra Norge kan utrette mye godt for barn i Kenya, og ønsker å være med på å gjøre en stadig større forskjell.

Fadderordning og utdanningsfond

Ryggraden i økonomien til barnehjemmet Sure 24 er støtten fra barnas faddere. Rain Edge Norge startet ordningen i 2008, og står for den største andelen. Etterhvert har vi også fått på plass faddergrupper i England og Polen, noe som gjør at de aller fleste barna ved barnehjemmet nå er sponset. Har du lyst til å bli fadder? Registrer deg her!

 

Hva vi gjør i Norge

Når tiden ved barnehjemmet er over, er en utdannelse den beste avskjedsgaven vi kan gi til de unge som snart skal stå på egne ben. Rain Edge Norges utdanningsfond gir barna mulighet til å fullføre videregående skole, uavhengig av om de har en fadder eller ikke. Fondet gjør det også mulig å sponse høyere utdannelse. Du kan være med og bidra ved å gi din gave til kontonummer 1100.44.43898. En støtte på 1500 kr i måneden vil forvandle et tidligere gatebarn til en stolt student!

 

 

Nyttårsbadet

Første nyttårsdag hver vinter lager vi hull i isen og inviterer alle som vil være med til å isbade til inntekt for utanning for barna Kenya. På mittisbad.no kan man registrere seg som deltaker, og sette et mål for hvor mye penger man vil samle inn før man isbader. Gjennom nettsiden kan venner og familie gi sin gave, og hvis målet blir nådd må man selvsagt hoppe uti. Dette har blitt et populært arrangement som engasjerer svært mange, og vi samler inn over 100.000 kr hver vinter.

 

Gravemaskinen

 

Hva vi gjør i Norge

Etter at landbruksmekanikeren Magne Fosser kom hjem fra Kenya i 2011, kjøpte han en gammel gravemaskin, satt den i stand og begynte å leie den ut til inntekt for barnehjemmet. Dette har vist seg å være en skikkelig innsamlingsmaskin! Har du en jobb som skal gjøres i nærheten av Trøgstad, trenger en gravemaskin og har samtidig lyst til å støtte en god sak? Ring Magne på tlf 908 40 987.

 

Skal du kjøpe ny bil og har fått tilbud om en innbyttepris på din gamle bil? Da kan du også støtte barnehjemmet ved å la Magne kjøpe bilen for denne prisen, sette den i stand og selge den. Fortjenesten går til barna i Kenya.

 

Kenya-turer og opphold som frivillig

Mange har et ønske om å hjelpe til. Noen har mulighet til å reise en uke, andre flere måneder. Både i påsken 2014, 2015 og 2016 reiste team fra Østfold til Kenya, hvor vi blant annet bidro med matutdeling på søppelplassen og bygging av ny gutteavdeling ved barnehjemmet. Også denne våren vil barnehjemmet få besøk fra Norge.

 

I 2014 bodde Lene Borgen fra Askim i Nakuru i tre måneder, og jobbet som frivillig ved Sure 24 og Living Fountain Academy frem til juni. Senere samme år gjorde Anette Gjertsen fra Lofoten det samme, og våren 2016 reiste Veronica Løken fra Askim også ut. Som frivillig betaler man for reisen og oppholdet selv, og får da et sted å bo noen minutters kjøring fra barnehjemmet.

 

Powered by Cornerstone