Hva vi gjør i Kenya

Flere hundre barn får omsorg, utdanning og hjelp gjennom prosjektene vi støtter. Utgangspunktet var den tidligere gategutten Sammys brennende ønske om å hjelpe barn i samme situasjon som han selv hadde vært i. Audun og Andreas fra Askim ble invitert med på åpningen av barnehjemmet Sure 24 i 2007, og et spennende samarbeid var dermed i gang.

Barnehjem

Barnehjemmet Sure 24 Home ligger i utkanten av Nakuru, Kenyas fjerde største by. Høsten 2007 fikk de ti første gateguttene tilbud om en ny start, og flyttet inn i hos oss. Stadig nye barn kom til, og i 2012 åpnet vi et eget hjem for jenter på naboeiendommen. Hjemmene er offentlig godkjente, og selv om standarden er enkel, har barnevernet har rangert Sure 24 som det nest beste av over hundre barnehjem i vårt distrikt. Våren 2015 bor det rundt 200 barn og ungdommer her. Nesten halvparten av barna har faddere i Norge. Mange er også sponset av faddere gjennom samarbeidspartnere i USA, Canada og England.

Skole

Living Fountain Academy er barne- og ungdomsskolen som gir alle en sjanse. Mange av de som går her ville ikke fått lov til å gå på offentlige skoler. Selv om skolegang i Kenya i teorien skal være gratis, må barna allikevel betale skolepenger for å dekke materiell, eksamener og vitnemål. De må dessuten ha skoleuniform og sko. For mange fattige familier blir det dermed nesten umulig. Men ved Living Fountain Academy får alle mulighet til å lære. Skolefaddere betaler for de som ikke selv kan betale, og de som ikke har faddere finner man gjerne plass til på en eller annen måte allikevel. I 2015 hadde skolen omkring 400 elever. Til tross for at mange av dem har en vanskelig bakgrunn, har elevene våre gang på gang de aller beste faglige resultatene i vårt skoledistrikt.

Sysselsetting

Her i Norge er andelen voksne i arbeid svært høyt. I Kenya er tallene nesten helt motsatte. Dette er en enorm utfordring for samfunnet. Gjennom yrkesrettede initiativer har Rain Edge igangsatt en rekke små bedrifter som i dag gir arbeid til flere titalls personer. Foretakene omfatter blant annet et verksted, bakeri, systue, frisørsalong, vannpost med rense- og tappeanlegg for flaskevann, i tillegg til mange andre små arbeidsplasser.

Nødhjelp

Blant familiene der ingen i husstanden har fast inntekt, er nøden stor. Hver lørdag inviterer derfor Rain Edge barna i lokalsamfunnet rundt barnehjemmet til et gratis måltid. Dette arbeidet kalles Rainbow Club. Opptil 300 barn strømmer da til, og mange av dem går svært langt for å få med seg dette måltidet. For enkelte av dem, er dette det eneste skikkelige måltidet de spiser i løpet av uken.

For mer informasjon om Rain Edge i Kenya, se www.rainedgeinternational.com.

Powered by Cornerstone